HŰSÍTŐ SÉTA A ZSOLNAY NEGYEDBEN! MINDEN SZOMBATON ÉS VASÁRNAP 11 ÓRAKOR INDULÓ SÉTA IDEGENVEZETÉSSEL, A VÉGÉN AJÁNDÉK LIMONÁDÉVAL!

GEOCACHING

Mi is az a geocaching?? Nos, én is a napokban találkoztam ezzel a - szerintem szenzációs - játékkal! A geocaching a görög geo, vagyis föld és az angol cache, azaz rejtekhely szavakból tevődik össze. Ez egy természetbarát játék, mely az emberek ősi kincskereső szenvedélyét egyesíti a modern technikával (GPS, Internet), a természetjárással, a turizmussal és az ismeretterjesztéssel.Maga a játék mintegy 150 éves múltra tekint vissza. Amerikából indult, de Magyarországon is hamar elterjedt és a mai napig nagy népszerűségnek örvend.

A játékosok írásbeli közlésekre, hagyományos térképekre, GPS koordinátákra, valamint fényképekre hagyatkozva indulnak a világ felfedezésére. Az elrejtő személyek egy valamilyen szempontból (földrajzi, történelmi, kulturális stb.) érdekesnek tartott helyszínen, vagy annak közelében elrejtenek egy ládát (ez a geoláda), majd a koordinátáit - a helyszín leírásával együtt - közzéteszik a játék internetes honlapján. A játék többi résztvevője ezek alapján megkeresi a rejtekhelyet, feljegyzi a jelszót, kincset cserél, majd a honlapon bejelenti a megtalálást. Baranyában 235 "kincses"láda van elrejtve!! Jó kincsvadászatot!

4 megjegyzés:

Nos elérkezett a tettek ideje! :-) A hétvégén elindulunk az első ládánk irányába! Most elsőnek a pellérdi ládát keressük meg. Persze mondhatjátok, hogy nem visszük túlzásba, na de ez lesz az első ládánk!!!(ha meglesz egyáltalán) Először a GPS lesz a feladat, legalábbis nekem, mert autós kütyünk van, nem amolyan turista.
És persze az is magyarázza az első helyet, hogy ugye körültekintőnek kell lennem, mert én nem minden terepen tudok biztosan mozogni... Szóval készülök nagyon! Fényképezőgépet is viszünk, majd töltöm az oldalra.

Az a bizonyos első láda nagyon izgalmasra sikerült, tekintve, hogy nem olvastuk el figyelmesen a leírást, és az időközben virtuálissá lett ládát össze-vissza kerestettem Attilával!! :-) Szomorúan hazakullogtunk, mikor észrevettem a láda oldalán, hogy nincs láda!! Óriási! Másnap korán reggel visszamentünk, hogy begyűjtsük a kódot! :-) Azért a helyet mindenkinek ajánlom!! Nagyon szép park!

Azóta, hogy mi is regisztráltunk szeptember végén, már újabb 4 láda van a környéken!!
1. GCIKUT Istenkút-forrás
2. GCVKOD Kodolányi és az Ormánság
3. GCPTEV Botanikus kert
4. GC48AS 48-as tér

Ma 2012.november 2-án 216 db láda van a Vendégház 30 km-es körzetében!!
A ládákról lista várja a kessereket a Vendégházban!

Hajrá, csak így tovább! :)

Megjegyzés küldése

A Te véleményed: