HŰSÍTŐ SÉTA A ZSOLNAY NEGYEDBEN! MINDEN SZOMBATON ÉS VASÁRNAP 11 ÓRAKOR INDULÓ SÉTA IDEGENVEZETÉSSEL, A VÉGÉN AJÁNDÉK LIMONÁDÉVAL!

GYORS ÉTELEK NYARALÁSHOZ

Én mindig előre szoktam főzni, vagy hideg kajákkal készülök, mert általában lutri, hogy mit találok majd a kiválasztott helyen. Itt viszont teljesen felszerelt konyha van, légkeveréses, grilles sütő, mikrohullámú sütő és kerámia főzőlap. DE nyaraláskor is szeretünk enni, viszont nem szívesen töltjük a drága szabadság-időt a konyhában. Ezért arra gondoltam, megkérdezem: Ti mit főznétek itt?

2 megjegyzés:

Tepsis csirke
Hozzávalók: 8-10db alsó, vagy felsőcomb, szárny, v. esetleg csirkemell darab, 5-6db hagyma, 5-6db krumpli, kevés zsír a hús alá (én mindig zsírt használok, sajnálom, szerintem ezerszer jobb ízű a kaja, mint ha olajjal főznék), fűszerek
A húst befűszerezem (pl. magyaros , v. grill fűszerkeverék), mehet a tepsibe.
A krumplit megpucolom, félbevágom és vegetában megforgatom(azon kevés ételek egyike, amit vegetával szoktam), mehet a tepsibe a húsok közé.
Az egésznek a tetejére rákarikázom a hagymát, kb. félcentis karikákban. A tetejére egy kis őrölt feketebors, de ez el is maradhat.
Az egész alá öntök egy deci vizet, és lefedem alufóliával. 170 °C-os sütőben sütöm 45 percig, majd leveszem a fóliát, és ~20-25 perc alatt pirosra sütöm.
Amíg megy a sütő, kimenekülök a teraszra olvasni, a család úgyis kint van! Utána pár perc klíma, és már ehetünk is!

Staniclis hús
Fejenként 1 csomag, ill. ha egy egész családnak készül, célszerű tartalék csomaggal is készülni.
Hozzávalók csomagonként:2 vékony szelet karaj(csont nélkül), 2db krumpli, 1 fej hagyma, 2 vékony szelet házi szalonna, alufólia
Elkészítés: kb 40 centis alufólia-darabokat tépünk duplán. Az alufólia közepére kerül az egyik szelet szalonna félbevágva, ez fogja képezni a hús alatt a zsiradékot. Erre kerül az egyik hús-szelet tetszés szerint fűszerezve (elég egy kis bors, mert alatta a szalonna sós). A hús tetejére a krumpli félcentis karikákra vágva, és egy kicsit megsózva. A hagymakarikák a közepére. Megint hús jön, krumpli, és a tetejére szalonnával zárok. A "torony" csomagolásához az alsó szélét és a felső szélét az alufóliának összefogom, és kettőt, hármat tekerek rajta. A két oldalán szintén összefogom, és feltekerem. Fontos, hogy jól zárjanak a csomagok! A csomagokat a tepsibe sorakoztatom, majd egy deci vizet öntök alá. 170°C-on másfél órát sülnek, addig én szabad vagyok!! Bármilyen sali jó hozzá, akár csak némi friss paradicsom.

Megjegyzés küldése

A Te véleményed: