MANNA - A GURULÓ GASZTRONÓMIA LEGJOBBJAI JÚLIUS 27-28-29 ZSOLNAY NEGYED PIROGRÁNIT UDVAR

FESZTIVÁL - PÉCS

Összehasonlításképpen körülnéztünk a városok fesztiválkínálataiban, és a Pécs-méretű települések éves programkínálatait összemértük városunkéval. Valóban fesztiválváros Pécs, vagy csak próbál felzárkózni?
Debrecen, Szeged, Miskolc és Pécs programkínálataiban böngésztünk és mértük fel az éves helyzetet.
Azt le kell szögeznünk, hogy mind a négy város remek és izgalmas programokat szervez egész évben. Azt is fontos megjegyezni, hogy mi kizárólag a hivatalos városi programokat kértük ki, de természetesen ezeken kívül más, önálló kezdeményezésű happeningek is vannak.
A városok kínálatait összevetve azt vettük észre, hogy Pécs kiemelkedően sok energiát öl a fesztiválszervezésbe, annak ellenére, hogy akadnak versenytársai, ami a programszervezést illeti. Mind önkormányzati, mind egyéni szervezésben városunk láthatóan több programmal örvendezteti meg lakosságát, mint a hasonló populációjú várostársaik. Ráadásul programjaink hozzávetőlegesen 1-2 hétig tartanak, van olyan rendezvény, ami egy hónapig is eltart.
Jelenleg a Hangulatsziget és Romkocsma Fesztivál zajlik városunkban, szintén egyhónapos rendezvény, melyet számos másik feszt követ majd soron a nyár folyamán. Érdemes szemezgetni, a kínálat rendkívül színes.
Pécs kínálata közt találunk Jégvirág fesztivált, Janus-napokat, futófesztivált, Zsolnay fesztivált, fűszerünnepet és grillbajnokságot, táncfesztivált, POSZT-ot, Sétatér fesztivált, Egyházzenei fesztivált, nyári színházi programokat, Hangulatsziget és romkocsma fesztivált, Déli Kapu fesztivált, Szamárfül fesztivált, régi zenei fesztivált, pécsi napokat és karnevál weekenedet, Ars Sacra fesztivált, utcafesztivált, múzeumok fesztiválját, korunk zenéje fesztivált, tökfesztivált és adventi kézműves- és mesevásárt is.
A bővebb éves programokat ITT tekinthetik meg.            Forrás: bama.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

A Te véleményed: