HŰSÍTŐ SÉTA A ZSOLNAY NEGYEDBEN! MINDEN SZOMBATON ÉS VASÁRNAP 11 ÓRAKOR INDULÓ SÉTA IDEGENVEZETÉSSEL, A VÉGÉN AJÁNDÉK LIMONÁDÉVAL!

SZAMÁRFÜL FESZTIVÁL

III. SZAMÁRFÜL FESZTIVÁL – 2014. augusztus (22)–23–24.

augusztus 22. Nulladik nap a Szamárfül Fesztiválon

18.00
Az ének iskolája a Szamárfül Fesztiválon!
Helyszín: Pirogránit udvar
Az ének iskolája kisdiákjai Pécsett koncerteznek augusztus 22-én! A TV2 nagysikerű tehetséggondozó műsorának eddigi két évadában a nebulók adásonként több százezer embert varázsoltak el hangjukkal és személyiségükkel a tévé képernyőjén keresztül. A tanév az ének iskolájában ugyan véget ért, ám a diákok tehetségéről most egy fantasztikus koncerten is megbizonyosodhat a pécsi közönség.  A Szamárfül Fesztiválon augusztus 22-én 18 órától lépnek fel a műsor második szériájának énekespalántái: a győztes, Berki Artúr, valamint Kenedi Veronika, Tóth Kiara és Varga Vivien, a fiúk közül pedig Dénes Roland, Mata Ricsi és Radics Jani.  A koncertből természetesen a tanári kar sem maradhat ki, akiket ezen az estén Szandi képvisel majd.

augusztus 23. Programok, foglalkozások a Szamárfül Fesztivál első napján

9.00–10.00
Mandala Jóga stúdió: Kismama jóga
Helyszín: Ginkgo tér
Hangolódj a babádra! Kismamajógát a várandósság negyedik hónapjától ajánlott gyakorolni. Legfőbb célja, hogy segítse az anyát ráhangolódni kisbabája fejlődésére, saját testi-lelki változásainak tudatos megélésére.
Kismamaként az egyik leghatékonyabb módja a kisbaba fejlődésének segítése, hogy egy harmonikus életteret teremtünk számára testi-lelki értelemben egyaránt. A jóga gyakorlásával a figyelmet a belső folyamatokra irányítjuk, ezáltal tudatosulnak a kisbabával kapcsolatos érzeteink: saját testünk babánk növekedését kísérő változásait elkezdjük érteni, pontosabb és magabiztosabb képpel rendelkezünk növekvő kisgyermekünkről, a legprofesszionálisabb ultrahanghoz hasonlóan.
A jóga gyakorlásával a várandósság esetleges kellemetlen testi tünetei teljesen megszüntethetőek. A folyamatos gyakorlás biztosítja a jó közérzetet, hiszen bármely felmerülő nehézségnél segít annak mihamarabbi tudatosításában, ezáltal gyors megoldást is kínál.

9.00–12.00 és 14.00–17.00
Engarde!
Pécsi vívás a Szamárfül Fesztiválon
Helyszín: re:public galéria terasza
A PTE-PEAC Vívószakosztály kiváló vívóinak – Berta Dániel junior világbajnok és Tóth Gergely kadét világbajnok – bemutatója. Beszélgetések a bajnokokkal, interaktív szúrópárna, próbavívás: kipróbálható a vívás elektromos találatjelzővel a nagyobbak, és játékfegyverekkel a kisebbek számára.

9.30–10.00
Zenés babaséta a Szörmókműhellyel
Helyszín: Jégveremtől indul
Nincs is annál szebb érzés, mikor kisbabád rajtad alszik, ugye? Eközben mi adnunk neked két szabad kezet, egy kis gitárszót, és sétára invitálunk a friss levegőn, békésen pihenő babáddal. Próbáld ki ergonómiai babahordozóinkat a Dúdolda ZeneÓvodával közös Zenés babasétánkon a fesztivál mindkét napján!

10.00
Hamupipő
Helyszín: Bóbita Bábszínház
Vajon mit érhet a királyi bál után a palotában talált cipellőcske?
A királyfinak a beleillő kicsi láb nélkül semmit ...
A gonosz és irigy testvéreknek fájós nagylábujjakat és bütyköket…
A mostohának ráncot a homlokára...
A félig árva Hamupipőnek királyi esküvőt…
Hát a tündérnek, aki Hamupipő sorsának jobbra fordítását kezébe vette?
Nos, ezt majd ő maga meséli el Nektek!
A Grimm-testvérek meséjét bábszínpadra írta: Végh Ildikó
A dalok szövegét írta: Laboda Kornél, Zenéjét szerezte: Csernák Zoltán Samu
Koreográfus: Juhász Anikó, Tervezte és rendezte: Bartal Kiss Rita (Blattner-díjas)
A bábokat és díszleteket készítette: Bartal Kiss Rita, Salamon Ágnes, Nagy Kovács Géza, Fekete Hajnalka, Bódiné Kövecses Anna
Játsszák: Borbiró Judit, Kalocsányi Gábor, Szívós Réka m.v., Illés Ilona, Papp Melinda, Matta Lóránt

10.00–13.00
Bélaműhely: Karmesterjáték
Helyszín: Ginkgo tér
zeneterápia, improvizáció, interakció
A Bélaműhely Könnyűzenekar több mint húsz hangszerszáma közül jelenleg három a világon egyedülálló. Szeretnéd kipróbálni a Hangburgereket, Bicklidobot, Óriáscajont, Dzsimitit, Billentyűzetshakert, Gettómarimbulát, Kisteknőt, Kisbubit, Kormánytilinkót, Fakutyát, Papírkutyát és számos más ipari és egyéb hulladékból készült hangszert? Aztán vezényelnéd is a zenekart miközben ezeken játszanak? Akkor irány a Karmesterjáték!

10.00
Muzsikás babus(for)gató
Helyszín: Pipagyag játszótér melletti füves terület
Zenés foglalkozás 0–3 éves korig: fesztiválprogram az igazán csöpp gyermekeknek és szüleiknek.

10.00–18.00
3D karika
Helyszín: Pirogránit udvar
Szereted a pörgést? Feje tetejére állítanád a világot, de nem tudod, hogy kezdj neki? Ne aggódj, a Mecsextrém Park játékai segítenek ebben! Nem kell mást tenned, mint kipróbálni a 3D karikát! Az űrhajósok kiképzésénél használt eszköz egyben egy különleges játékszerré is vált. A csapágyazott karikákkal háromdimenziós mozgást lehet végezni, mely egyedülálló élményt, a súlytalansághoz hasonló, lebegő érzést nyújt.
A játék biztonsági okokból 140 cm-es magasságtól és maximum 90 kg-ig használható, animátor felügyelete mellett! A kisebbek a gokartokat és ballancebikeokat próbálhatják ki.

10.00–18.00
Állatvarázs
Helyszínek: az E78 mögötti téglasaroknál és az E78 melletti boltívben; a Sikorski-ház előtt és a toronylábnál a Zsolnay kisasszonyok tere észak-keleti sarkában
A Misina Természet- és Állatvédő Egyesület három helyszínen állatbemutatókkal, állatsimogatókkal várja a kisgyermekes családokat.
Az E78 mögötti téglasaroknál játékos állatok bemutatójával – kutyák és törpedisznók várják a látogatókat. A Sikorski-ház előtt a kék vázánál galambbemutatót láthatnak; Az E78 boltíve alatt egy parasztudvar állataival, baromfikkal és patásokkal lehet találkozni. A Zsolnay kisasszonyok tere keleti oldalán a toronyépület lábánál kisállat-simogató várja a nyuszik és tengerimalacok kedvelőit. A programok eső esetén elmaradnak.

10.00–18.00
Ballancebike
Helyszín: Pirogránit udvar
Új dimenzióba helyezzük a kerékpározásról szerzett tapasztalataid és ismereteid!
A ballancebike lényege, hogy teljes testünkkel tartsuk a háromkerekűt egyensúlyban, s így kormányozzuk. Így A klasszikus kerékpározáskor megszokott izomcsoportok mellett olyanokat is át lehet vele mozgatni, amelyeket a mindennapi sporttevékenységek során ritkábban használunk. Kiválóan fejleszti az egyensúlyérzéket, és nagyszerű mozgásélményt nyújt. Ezen kívül további érdekes járműveket próbálhatsz ki standunkon.

10.00–13.00 és 15.00–18.00
Bendegúz Játékzug
Helyszín: Apostolos terem
Ötvennél több egyéni fejlesztő- és társasjáték egy helyen! A Bendegúz-Gyermekzug JátsszMa! programjának kiteljesedése, hogy idehaza alig ismert játékok is kipróbálhatók a fesztivál mindkét napján. Négy tematikus helyszínen, tizenöt játékállomáson ülhetnek asztalhoz a jétákosok (fejlesztő-, egyéni fejlesztő játékok, családi, party és stratégiai játékok), a szabályok megismerésében játékmoderátorok segítenek. A program négy éves kortól egészen felnőtt korig kínálja a játéklehetőséget és szórakozást!

10.00–13.00 és 14.00–18.00
Dobozváros építés
Helyszín: Zsolnay Kisasszonyok tere
Izgalmas, kreatív program, mely során nagyméretű dobozokra festhetnek, ragaszthatnak a gyerekek. A dobozokból autók, rakéták, városi épületek születnek, melyekből a program végére felépülhet egy igazi dobozváros.

10.00–12.00 és 14.00–19.00
Elektronikus modelljármű játékpark
Helyszín: Inkubátorház
A Szamárfül Fesztiválon a játékpark játékai ingyenesen állnak a látogatók rendelkezésére.
A játékparkban egy időben maximum 25 fő tartózkodhat.
Hi-tech autópályák, rádióirányítású járművek és modellvasút terepasztalok között mindenki kipróbálhatja ügyességét és versenyképességét – korra és nemre való tekintet nélkül. Minden izgalmat és ritkaságot kedvelő játékos kedvű gyermeket és felnőttet sok szeretettel vár a TprojEct csapata!
A Játékpark fő célja újra visszavezetni a gyermekeket a játékokkal való játékhoz, kimozdítani őket a számítógépek, playstationok mellől, és előtérbe helyezni a csapatban és valós térben zajló játékot. A játékpark felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt érdekes, nem a testedzést és energiák levezetését célozza, hanem a játék örömét adja, a nagyvilág kicsinyített mását mutatja be.
Vasúti terepasztalok irányítása, valós vasúti szimulációk terepasztalon, versenyautó pályák nagy méretben, több szereplős lehetőséggel, akár teljes bajnokság szervezésével. Az elektromos modellek (daruk, traktorok, billentősök) kezelése mini építkezésen fiúknak és lányoknak is egyaránt érdekes, hiszen mintát és példát ad szakmák megismerésére.

10.00–18.00
Falmászás
Helyszín: Pirogránit udvar
A világ egyik legextrémebb sportjának tartott mászás olyan egyedülálló terület, amely koncentrációt, bátorságot, fizikai erőnlétet, ügyességet, speciális eszközök kezelését, valamint a mászás környezetének ismeretét is megköveteli. A műfalmászás a sziklamászás mászófalon végezhető változata. Mesterséges fogások és lépések segítségével lehet különböző hosszúságú és nehézségű utakat megmászni az épített műfalon.

10.00–12.00 és 14.00–18.00
Herkules Műhely
Helyszín: Herkules Műhely
A Herkules Műhely egy frissen alakult kreatív művészeti bázis a Zsolnay Kulturális Negyedben, amely a gyerek és szüleik részére is ideális programokat kínál.
A Herkules ház nagyszerű helyszín gyermekprogramokhoz, ahogy az már több fesztiválon is bebizonyosodott. A Herkules Műhely célja, hogy évközben a hét minden napján lehetőséget biztosítson a gyermekes családok hasznos időtöltésére a Zsolnay Negyedben. A műhelyben naponta más programok várják a látogatókat, a Szamárfül Fesztivál idején ezekből kaphatnak ízelítőt az érdeklődők. A Herkules Műhely nyitása szeptembertől várható.
augusztus 23. szombat
10.00–11.00 Dúdolda – zenebona a legkisebbeknek
11.00–12.00 Meseműhely
14.00–15.00 REBOT
15.00–16.00 ReArt
16.00–17.00 Concrete recycled & handmade
augusztus 24. vasárnap
10.00–11.00 Ema műhely
11.00–12.00 Drishti Jógaműhely (gyerekjóga, baba-mama jóga)
14.00–15.00 Cellux
15.00–16.00 Laboda
16.00–17.00 Enkidu rajzműhely
Programleírások azok kezdési időpontjánál a programsorban olvashatók.

10.00–11.00
Herkules Műhely: Dúdolda – zenebona a legkisebbeknek
Dalos-zenés játék pár hónapos csöppségek és nagyobbacska testvéreik számára. Gyermekdalok, népdalok, ritmushangszerek, ölbeli játékok, mozgásos mondókák, sokféle dallam váltakozó ritmusban, hangerővel és hangmagasságban. A gyermekek kipróbálhatják a hangszereket és aktív részesei lehetnek a közös produkciónak. Foglalkozásvezető: Bende Kornélia
A 0–5 éves korosztálynak.

10.00–18.00
Kiskovács Eszter illusztrátor kiállítása
Helyszín: E78 – Kemence Galéria
Kiskovács Eszter tervezőgrafikát tanult a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Két ösztöndíjat is elnyert, az elsőt Zágrábban, a másodikat pedig a Portói Művészeti Akadémián töltötte, utóbbiban grafikát és festészetet tanult. Az óceánparti, sirályokkal és napfénnyel teli portugál időszak azóta is meghatározó jelentőségű számára. A portugál és dél-amerikai kultúra művészetének egyik fontos inspirációs forrása, így a tengeri világ színei, a türkiz, a kék-zöld átmenetek, a korallvörös, a bíbor és a ciklámen munkáin vissza-visszatérnek. Illusztrációi jelentek meg az Európa Kiadó és a Népszabadság Magazin kiadványaiban is. Legutóbb Szabó T. Anna íróval dolgozott: a gazdagon illusztrált könyv Szalóki Ági új gyereklemezével együtt jelent meg.

10.00–12.00 és 14.00–16.00
Kerámia Festöde
Helyszín: Ginkgo tér
A Festöde a Boltok utcájának egy olyan kreatív műhelye, ahol a látogató saját maga készítheti el ajándéktárgyát, kipróbálhatja a fazekasságot, a kerámiakészítést. A megfestett dísztárgyakat kiégetik, és azok három napon belül átvehetők. A fesztivál idején a műhely leköltözik a Ginkgo térre, ahol a dísztárgykészítés ingyenesen kipróbálható!

10.00–17.00
Kincses Piac
Helyszín: Látogatóközpont melletti sétány
Nincs szükség sem iránytűre, sem ásóra, hogy kincset találj! Lomtalanítsd a polcodat, pakolj ki az ágyneműtartóból, söpörd ki a szekrény alját és hozd el a Kincses Piacra feleslegessé vált könyveidet, játékaidat, videojátékaidat, kütyüidet, de akár ruháidat vagy bármilyen más holmidat!
Ami neked kacat, az másnak érték lehet! Ami másoknak érték, az neked zsebpénz!
Most ráakadhatsz barátod, barátnőd irigyelt holmijára a többiek lomnak vélt dolgai között, s te is valódi kincsekre lelhetsz!

10.00–13.00 és 14.00–17.00
Navigációs Játék
Helyszín: Ginkgo tér
Játék, sport, mozgás, kvíz, kincskeresés! Mindez együtt egy háromrészes navigációs játék keretében a Zsolnay Kulturális Negyed biztonságos, körbehatárolt területén belül. A résztvevők feladata, hogy térkép segítségével ellenőrzőpontokat kutassanak fel a kijelölt területen. A begyűjtött pontok visszaigazolására, a teljesítmény mérésére a játékosoknál lévő elektronikus mérőeszköz szolgál, mellyel a hibajavítás, értékelés a célbaérkezést követően azonnal lehetséges. A navigációs játék lebonyolítója, animátora Kelemen János huszonötszörös magyar bajnok tájékozódási futó.

10.00–18.00
Ökoszöszmötölés a Duna-Dráva Nemzeti Parkkal
Helyszín: a Jégverem mellett
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság 1996-os alapítása óta a természetvédelmi, élővilág megőrzési feladatokon túl jelentős hangsúlyt fektet tevékenységének bemutatására, illetve a természetvédelmi oktatásra. A program során az érdeklődők megismerkedhetnek a vizek és vízpartok élővilágával, vízben élő apró élőlényekkel (interaktív játék a nádon élő élőlényekről), betekintést nyerhetnek az erdei állatok és növények életébe (lábnyom- és fakéreg felismerés), és ismereteket szerezhetnek a madarak mindennapjairól (tollazat- és fészekbemutatás). A Szöszmötölés alkalmával szakavatott kézműves irányításával tanulhatók meg az ökopénztárca- és a papírfigurák készítésének rejtelmei.
  
10.00–18.00
Padlás – a Várostörténeti Múzeum foglalkozásai
Helyszínek: Streetball pálya fölötti kilátó, Boltok utcája
A Várostörténeti Múzeum foglalkozásai a múltba repítik a vállalkozó kedvű gyerekeket. A Streetball pálya fölötti kilátón egy 1865-ben készült óriás térképrészleten faelemekből építhetik fel a Derflit (a Várostörténeti Múzeumnak otthont adó épületegyüttest), a Zsolnay Család- és Gyártörténeti kiállítás melletti vörös épület előtt régi bútorok között, korabeli ruhákban fotózkodhat, aki fényképezőgépet hoz magával, az E78 mögötti boltívnél pedig egy óriás térképen nézhetnek utána az ifjú helytörténészek, hogy megvolt-e már az utcájuk a 19. század végén, és milyen lehetett akkoriban a környék, ahol ma élnek. Aki a Mecsekkel ismerkedne, társasjátékok segítségével azt is megteheti.

10.00–12.00 és 15.00–17.00
Pécsi Kesztyű Brandépítés – foglalkozások
Helyszín: Pécsi Galéria m21
Az elmúlt években a Pécsi Kesztyű Brandépítés a kézművesség, az építészet, a fotográfia és a média összefogásával pályázat keretein belül négy kreatív ipari területen fejleszthették tudásukat a pécsi középiskolások. Most a gyerekek is megismerkedhetnek az építészet, a fotográfia, a média, valamint a kesztyűkészítés izgalmas világával. A gyerekek mindkét nap makettet hajtogathatnak, elkészíthetik saját kesztyűterveiket; kiegészítő délután programként első nap felpróbálhatják a legdivatosabb pécsi kesztyűket, melyeket egy portréfotózás keretében meg is örökíthetnek; második nap megismerkedhetnek napjaink és régi korok videós technológiájával egy eredeti szamárfüles videózás során.

10.00–12.00 és 14.00–16.00
Pingpong
Helyszín: E78 – Panorámaterem
A Tüke Sport SE irányításával kipróbálhatod magad a népszerű asztalitenisz játékban, amit párban és többen is játszhattok. Akár tenyerest ütsz, akár fonákot, jól érzed majd magad családoddal vagy barátaiddal!

10.00–14.00 és 15.00–18.00
Sosemvolt Állatkert
Helyszín: Kékváza udvar
A Labor foglalkozásán fából és fahulladékból készíthetők állatfigurák és képzeletbeli lények.
Kis barkácsolás, pici festés és sok-sok fantázia... gyerekeknek és szüleiknek!
A legjobb darabokból egy mini állatkertet hozunk létre, amivel a negyed eldugott tereit, fáit, kertecskéit színesítjük közösen.

10.00–12.00 és 14.00–18.00
Társasjátékok a Színes Gyöngyök Egyesülettel
Helyszín: A herkules terasz alatti boltívnél
Cigánykerék – társasjáték a roma kultúráról; absztrakt festés dióval; Hungarocell – FoltVarázs, Szabadulj meg egy előítéletedtől.
Az egyesület küldetése a roma és hátrányos helyzetű nők és családjaik megerősítése; társadalmi elfogadásuknak, helyzetüknek és életkörülményeiknek javítása; a munka világába történő visszalépés támogatása és a romák esélyegyenlőségének megteremtése által, a roma kultúra és hagyományok megőrzése mellett. Játékaikkal kicsikhez és nagyokhoz egyaránt szólnak.

10.00
Zimmezumm
Helyszín: Bóbita Bábszínház – Kamaraterem
Játék 3 éves kor alatti apróságoknak. Kirándulás a Kis Tücsökkel Békavárra a Vízililiomhoz, majd hazatérés a Nagykendőhöz, anyu ölébe… avagy játékos vándorlás a zene szárnyán rügyfakadástól lombhullásig azoknak, akiknek egy lépés is nagy út.

10.00–18.00
Zsolnay Kézműves Piac
Helyszín: Boltok utcája
Tervezők és a készítők rendszeres kézműves piaca, ahol hagyományos kézműves, iparművészeti és design alkotásokat vásárolhatnak a látogatók.

11.00
Csigaház: „Hat húron pendülünk” – 2 gitár
Helyszín: Bóbita Bábszínház – szabadtéri színpad
Húr-kavalkád lesz a nyáron
A Szamárfül Fesztiválon,
Gitár-móka vár Terád, a
Szabadtéri Csigaházon!
Interaktív kamarazenei foglalkozás 3–8 éveseknek zenével, mesével, dallal, tánccal és sok izgalmas érdekességgel a komolyzene világából, a picik nyelvén. Főszerepben a gitár. Közreműködik Csigabá –Kiss Szabolcs, Csiganyó – Szendrői Zsuzsanna, gitáron Pétery Tibor és Straub Tamás

11.00–12.00
Herkules Műhely: Meseműhely
A Zsolnay fesztiválon megkezdett Kukucska doboz folytatódik. A PTE Művészeti Karos hallgatói a gyerekekkel együtt találják ki a mesét, amihez hol ők adják a figurákat, és a hallgatók találják ki a mesét, hol pedig fordítva. Egy foglalkozáson belül több mesét és több különböző verziót is kipróbálhatnak a gyerekek. A figurák, fóliára rajzolt, hurkapálcára erősített bábok, és írásvetítő segítségével megelevenednek a fakeretre erősített vásznon. A kreativitást ösztönző foglalkozás érdekes kicsik és nagyok számára egyaránt.
A 4–10 éves korosztálynak.

11.00–13.00
Bábkészítő foglalkozás
Helyszín: Bóbita Bábszínház – Kézműves terem
Saját készítésű kedvenc mesehősüket haza is vihetik a gyerekek.
A kínálat: A három kismalac és a farkasok – síkbáb, pálcásbáb; Aladdin és a bűvös lámpa – marionett; Hófehérke – papírszínház; A bűbájos lakat – ujjbáb, tölcsérbáb; Lúdas Matyi – pálcásbáb; Diótörő – papírbáb; Szerelmese – ujjbáb, drótbáb; Csalafinta Karagöz – árnyfigurák. A 4–12 éves korosztálynak.

14.00–16.00
Bábkészítő foglalkozás
Helyszín: Bóbita Bábszínház – Kézműves terem
Saját készítésű kedvenc mesehősüket haza is vihetik a gyerekek.
A kínálat: A három kismalac és a farkasok – síkbáb, pálcásbáb; Aladdin és a bűvös lámpa – marionett; Hófehérke – papírszínház; A bűbájos lakat – ujjbáb, tölcsérbáb; Lúdas Matyi – pálcásbáb; Diótörő – papírbáb; Szerelmese – ujjbáb, drótbáb; Csalafinta Karagöz – árnyfigurák. A 4–12 éves korosztálynak.

14.00–18.00
Dobozváros építés
Helyszín: Zsolnay Kisasszonyok tere
Izgalmas, kreatív program, mely során nagyméretű dobozokra festhetnek, ragaszthatnak a gyerekek. A dobozokból autók, rakéták, városi épületek születnek, melyekből a program végére felépülhet egy igazi dobozváros.

14.00–19.00
Elektronikus modelljármű játékpark
Helyszín: Inkubátorház
A Szamárfül Fesztiválon a játékpark játékai ingyenesen állnak a látogatók rendelkezésére.
A játékparkban egy időben maximum 25 fő tartózkodhat.
Hi-tech autópályák, rádióirányítású járművek és modellvasút terepasztalok között mindenki kipróbálhatja ügyességét és versenyképességét – korra és nemre való tekintet nélkül. Minden izgalmat és ritkaságot kedvelő játékos kedvű gyermeket és felnőttet sok szeretettel vár a TprojEct csapata!
A Játékpark fő célja újra visszavezetni a gyermekeket a játékokkal való játékhoz, kimozdítani őket a számítógépek, playstationok mellől, és előtérbe helyezni a csapatban és valós térben zajló játékot. A játékpark felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt érdekes, nem a testedzést és energiák levezetését célozza, hanem a játék örömét adja, a nagyvilág kicsinyített mását mutatja be.
Vasúti terepasztalok irányítása, valós vasúti szimulációk terepasztalon, versenyautó pályák nagy méretben, több szereplős lehetőséggel, akár teljes bajnokság szervezésével. Az elektromos modellek (daruk, traktorok, billentősök) kezelése mini építkezésen fiúknak és lányoknak is egyaránt érdekes, hiszen mintát és példát ad szakmák megismerésére

14.00–17.00
Engarde!
Pécsi vívás a Szamárfül Fesztiválon
Helyszín: re:public galéria terasza
A PTE-PEAC Vívószakosztály kiváló vívóinak – Berta Dániel junior világbajnok és Tóth Gergely kadét világbajnok – bemutatója. Beszélgetések a bajnokokkal, interaktív szúrópárna, próbavívás: kipróbálható a vívás elektromos találatjelzővel a nagyobbak, és játékfegyverekkel a kisebbek számára.

14.00–15.00
Herkules Műhely: REBOT
Újrahasznosítható anyagokból guruló vagy lábakon járó, zenélő, harcoló robotok építhetők a REBOT készlet segítségével, melyeket mobiltelefon, vagy számítógépes program segítségével lehet irányítani. Nem kell hozzá más, csak pár üres doboz és kreativitás. Miközben a gyerekek játszva robotokat építenek, elsajátítják a robotika és a programozás alapjait.
A 10–12 éves korosztálynak.

14.00–16.00
Kerámia Festöde
Helyszín: Ginkgo tér
A Festöde a Boltok utcájának egy olyan kreatív műhelye, ahol a látogató saját maga készítheti el ajándéktárgyát, kipróbálhatja a fazekasságot, a kerámiakészítést. A megfestett dísztárgyakat kiégetik, és azok három napon belül átvehetők. A fesztivál idején a műhely leköltözik a Ginkgo térre, ahol a dísztárgykészítés ingyenesen kipróbálható!

14.00–17.00
Képregényrajzoló műhely
Helyszín: Pécsi Galéria m21 átrium
A Galéria átriumában az érdeklődők megismerkedhetnek a képregénykészítés módszereivel, szabályaival és néhány speciális eszközzel. A helyszínen biztosított eszközökkel maguk kelthetik életre történeteiket és fantáziájuk teremtményeit! Ebben Balog Kristóf grafikus lesz az érdeklődők segítségére.

14.00–18.00
Mozaikkészítés
Helyszín: American Corner udvara
Gyermekek és felnőttek a mozaikkészítés technikáját sajátíthatják el. Csempék, gyöngyök, kagylók felhasználásával virágcserepeket, alátéteket díszíthet bárki. Az elkészített alkotásokat a részvevők hazavihetik. A foglalkozás kellékeivel lehet saját, hozott tárgyakat is díszíteni – akár tükör, tányér, vagy bármi más a díszítendő tárgy. Az inspirációt Martha Stewart Amerika kreatív nagyasszonya gyönyörű illusztrációi szolgáltatják, praktikus tanácsai pedig a megvalósításban segítenek.

14.00–17.00
Navigációs Játék
Helyszín: Ginkgo tér
Játék, sport, mozgás, kvíz, kincskeresés! Mindez együtt egy háromrészes navigációs játék keretében a Zsolnay Kulturális Negyed biztonságos, körbehatárolt területén belül. A résztvevők feladata, hogy térkép segítségével ellenőrzőpontokat kutassanak fel a kijelölt területen. A begyűjtött pontok visszaigazolására, a teljesítmény mérésére a játékosoknál lévő elektronikus mérőeszköz szolgál, mellyel a hibajavítás, értékelés a célbaérkezést követően azonnal lehetséges. A navigációs játék lebonyolítója, animátora Kelemen János huszonötszörös magyar bajnok tájékozódási futó.

14.00–16.00
Pingpong
Helyszín: E78 – Panorámaterem
A Tüke Sport SE irányításával kipróbálhatod magad a népszerű asztalitenisz játékban, amit párban és többen is játszhattok. Akár tenyerest ütsz, akár fonákot, jól érzed majd magad családoddal vagy barátaiddal!

14.00–18.00
Társasjátékok a Színes Gyöngyök Egyesülettel
Helyszín: A herkules terasz alatti boltívnél
Cigánykerék – társasjáték a roma kultúráról;  absztrakt festés dióval; Hungarocell – FoltVarázs,  Szabadulj meg egy előítéletedtől.
Az egyesület küldetése a roma és hátrányos helyzetű nők és családjaik megerősítése; társadalmi elfogadásuknak, helyzetüknek és életkörülményeiknek javítása; a munka világába történő visszalépés támogatása és a romák esélyegyenlőségének megteremtése által, a roma kultúra és hagyományok megőrzése mellett. Játékaikkal kicsikhez és nagyokhoz egyaránt szólnak.

14.00, 15.00 és 16.00
Varázsóra – Kísérletezzünk a szabadban!
Helyszín: Ginkgo tér, 16.00-kor Herkules udvar
Játékos kísérletek, kísérletezős játékok, melyek során megtudhatjuk, hogyan készíthetünk hétköznapi tárgyakból hangszert: pille-palackból dudát, szívószálból sípot, sörösüvegből orgonát. Választ kaphatunk arra is, hogy mi történne a tárgyakkal, ha hidegebb lenne a Földön, mint a Marson! Számos látványos kísérlet minden korosztály számára - fedezzük fel a világot együtt!

14.30
Három egész napon át – a Csurgó zenekar koncertje
Helyszín: Bóbita szabadtéri színpad
Nem csalás, nem ámítás, lesz itt bőgő brummogó , gitár is van ugató, hegedű nyávogó, s kopogó doboló. Előadásaikban számos népdal, saját dal, gyermekjáték elevenedik fel, melyeket korunk zenei ízlésvilágára formáltak. Koncertjeiknek gyermekek és szüleik is aktív részesei.

15.00–18.00
Bendegúz Játékzug
Helyszín: Apostolos terem
Ötvennél több egyéni fejlesztő- és társasjáték egy helyen! A Bendegúz-Gyermekzug JátsszMa! programjának kiteljesedése, hogy idehaza alig ismert játékok is kipróbálhatók a fesztivál mindkét napján. Négy tematikus helyszínen, tizenöt játékállomáson ülhetnek asztalhoz a jétákosok (fejlesztő-, egyéni fejlesztő játékok, családi, party és stratégiai játékok), a szabályok megismerésében játékmoderátorok segítenek. A program négy éves kortól egészen felnőtt korig kínálja a játéklehetőséget és szórakozást!

15.00–16.00
Herkules Műhely: ReArt
Hulladékból alkotunk, mert hisszük, hogy a kis tettek is összeadódnak, és így közösen hozzájárulunk Földünk tisztaságáért! – vallják a ReArt Műhelynél. A pécsi, független alkotókból álló ReArt csoport kreatív újrahasznosítással, a háztartásban fellelhető hulladék anyagokból különféle játékokat készít a foglalkozásokon gyermekek és szülők részvételével.
Tanítanak és információt nyújtanak, hiszen mindannyian érdekeltek vagyunk egy környezettudatosabb életvitel kialakításában.
A 4–14 éves korosztálynak.

15.00–17.00
Óceán-műhely
Helyszín: Kemence Galéria
Kiskovács Eszter illusztrátor több gyermekkönyv, kiadvány illusztrátoraként ismert. A foglalkozásokat ő vezeti, lesz fantázia, hang, kreativitás, és… festés! A foglalkozás mindkét nap tárlatvezetéssel indul 15.00-kor, hiszen Eszter kiállítása látható a fesztivál alatt a Kemence Galériában.

15.00–17.00
Pécsi Kesztyű Brandépítés – foglalkozások
Helyszín: Pécsi Galéria m21
Az elmúlt években a Pécsi Kesztyű Brandépítés a kézművesség, az építészet, a fotográfia és a média összefogásával pályázat keretein belül négy kreatív ipari területen fejleszthették tudásukat a pécsi középiskolások. Most a gyerekek is megismerkedhetnek az építészet, a fotográfia, a média, valamint a kesztyűkészítés izgalmas világával. A gyerekek mindkét nap makettet hajtogathatnak, elkészíthetik saját kesztyűterveiket; kiegészítő délután programként első nap felpróbálhatják a legdivatosabb pécsi kesztyűket, melyeket egy portréfotózás keretében meg is örökíthetnek; második nap megismerkedhetnek napjaink és régi korok videós technológiájával egy eredeti szamárfüles videózás során.

15.00–18.00
Sosemvolt Állatkert
Helyszín: Kékváza udvar
A Labor foglalkozásán fából és fahulladékból készíthetők állatfigurák és képzeletbeli lények.
Kis barkácsolás, pici festés és sok-sok fantázia... gyerekeknek és szüleiknek!
A legjobb darabokból egy mini állatkertet hozunk létre, amivel a negyed eldugott tereit, fáit, kertecskéit színesítjük közösen.

15.00 és 16.00
Varázsóra – Kísérletezzünk a szabadban!
Helyszín: Ginkgo tér!
Játékos kísérletek, kísérletezős játékok, melyek során megtudhatjuk, hogyan készíthetünk hétköznapi tárgyakból hangszert: pille-palackból dudát, szívószálból sípot, sörösüvegből orgonát. Választ kaphatunk arra is, hogy mi történne a tárgyakkal, ha hidegebb lenne a Földön, mint a Marson! Számos látványos kísérlet minden korosztály számára - fedezzük fel a világot együtt!

15.30
Dúdolda – Zenebona a legkisebbeknek
Helyszín: E78 – Zeneterem
Dalos-zenés játék pár hónapos csöppségek és nagyobbacska testvéreik számára 4-5 éves korig.
Gyermekdalok és népdalok, ritmushangszerek, ölbeli játékok, mozgásos mondókák, sokféle dallam, váltakozó ritmusban, hangerővel és hangmagasságban. A gyermekek kipróbálhatják a hangszereket és aktív részesei lehetnek a közös előadásnak.
Foglalkozásvezető: Bende Kornélia

15.30
Páros Jóga
Helyszín: Bóbita szabadtéri színpad melletti füves terület
A páros jóga különböző gyakorlatokkal segíti a bizalom kialakulását, elmélyítését. Rendszeres gyakorlása javítja a kommunikációs készséget, segít a partner (legyen az akár egy idegen) feltétel nélküli elfogadásában. Haladó jógagyakorlóknak is érdemes kipróbálni, mert a módszer segít az ászanák még pontosabb kivitelezésében. A közös munka teljesen újszerű, felemelő élmény lehet kezdő és haladó jógiknak egyaránt.
Ha a pároddal jössz, sokat kapsz:  egy vidám közös élményt, a bizalom megélésének új szintjét, valamint a teljes összhang és összetartozás megélését.
Ha pár nélkül érkezel, segít az új kapcsolatok kialakításában, növeli a magabiztosságot, valamint fejleszti a metakommunikációt.

16.00–17.00
Herkules Műhely: Concrete recycled & handmade:
Magyarországon az évi átlagos papírfogyasztás 100 kg/fő, vagyis évente 1 millió tonna papírt használunk el. Statisztikák szerint ebből 480 ezer tonnát gyűjtenek vissza. Kis elmélettel és sok gyakorlattal próbáljuk körbejárni a papír újrahasznosításának lehetőségeit. Készítünk játékokat, ékszereket, dísztárgyakat, és beletanulunk a papírmerítés technikájába is.
A foglalkozásokra hozhattok magatokkal otthon gyűjtött papírhulladékokat, csomagolóanyagokat, tojástartó dobozokat, amelyekből sok minden készíthető a foglalkozás során.
A 4–14 éves korosztálynak.

16.00
Varázsóra – Kísérletezzünk a szabadban!
Helyszín: Herkules udvar!
Játékos kísérletek, kísérletezős játékok, melyek során megtudhatjuk, hogyan készíthetünk hétköznapi tárgyakból hangszert: pille-palackból dudát, szívószálból sípot, sörösüvegből orgonát. Választ kaphatunk arra is, hogy mi történne a tárgyakkal, ha hidegebb lenne a Földön, mint a Marson! Számos látványos kísérlet minden korosztály számára - fedezzük fel a világot együtt!

16.00
Ziránó Színház: Babszem Jankó
Helyszín: Ginkgo tér
Vajon milyen érzés lehet vándorolni a világban, ha az ember csak akkora, mint egy babszem? Milyen lehet a tehén hasában, vagy a hercegkisasszony párnája alatt? Meg tud-e szelídíteni egy fenevadat, aki ilyen icipici?
Az előadásban az ismert magyar népmese elevenedik meg, a vásári bábjáték hagyományait követve, a kesztyűs-báb abszurd humorát, a közvetlen mesemondás élményét ismertetve meg gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt.
Játssza: Pfeifer Zsófia, Varga Péter Róbert

17.00
Terülj, terülj, asztalkám!
Helyszín: Bóbita Bábszínház – Szabadtéri színpad
Élt egyszer egy szabó meg a fia, Gazsi. Az öregnek volt egy kecskéje, amit nagy becsben tartott, mert ez a jószág adta minden nap a tejet az asztalukra. A fiú feladata volt, hogy a kecskéről gondoskodjon, nap mint nap a legjobb legelőre vigye, és jóllakassa. Ám a huncut kecske bevádolta a fiút, hogy nem eteti őt rendesen, erre a szabó világgá zavarta fiát.
Gazsi elszegődött inasnak egy-egy mesteremberhez, és miután kitanulta a mesterségüket, varázstárgyakat kapott tőlük útravalóul: egy mindig finom ételekkel-italokkal teli asztalt, egy aranyakat pottyantó szamarat és egy magától páholó bunkósbotot. A csodás eszközök persze felkeltették a fogadósné figyelmét is, akinél a hazafelé igyekvő legény megszállt.
A Grimm-testvérek nyomán bábszínpadra írta: Markó Róbert
Tervező: Bodor Judit
Zeneszerző: Bogárdi Aliz
Rendezte: Sramó Gábor
Játsszák: Borbiró Judit, Kalocsányi Gábor, Matta Lóránt, Bogárdi Aliz, Jankó Mátyás

18.00
Az Alma együttes koncertje
Helyszín: Pirogránit udvar
A zenekar sok vidámsággal fűszerezett műsorában saját dalaik mellett 14 éve töretlen sikerrel adják elő klasszikus és kortárs költők legszebb megzenésített verseit is. A koncert során nevetve tanítják a gyerekeket, miközben felhőtlen és tartalmas szórakozást nyújtanak az egész családnak. Minden dalolni, kacagni és táncolni vágyó gyermeknek és gyermeklelkű felnőttnek ott a helye!
A zenekar négy almagerezdje: Buda Gábor – ének, gitár; Szabó Tibor – gitár, bouzouki, tambura; Maroevich Zsolt – brácsa, hegedű; Székely Zoltán – furulya, kaval, szaxofonok

19.30
Esti mesék Bogárdi Alizzal
Helyszín: E78 oktatóterem
Aliz először diafilmeket vetít, mesél. A zeneszó sem maradhat el, mely remek levezető program a nyárbúcsúztató hétvége során kimerült kis fesztiválozóknak.

augusztus 24. Programok, foglalkozások a Szamárfül Fesztivál
második napján

9.00–10.00
Dristi Jógaműhely: gyerekjóga
Helyszín: Ginkgo tér
A Drishti Jógaműhely ezúttal a jógázni vágyó aprónépet várja, Rönkös Kitti jógaoktatóval.
Fontos, hogy a gyerekek már egészen fiatal korban megtapasztalják a mozgás örömét. A  gyermekjóga játékosan vezeti be a gyermekeket a mozgás világába, miközben elsajátíthatják a feszültségek levezetésének praktikáit is.
A jóga segíti gyermekeinket az önkifejezésben, valamint abban, hogy egy kiegyensúlyozott felnőtté cseperedjenek.

9.00–12.00 és 14.00–17.00
Engarde!
Pécsi vívás a Szamárfül Fesztiválon
Helyszín: re:public galéria terasza
A PTE-PEAC Vívószakosztály kiváló vívóinak – Berta Dániel junior világbajnok és Tóth Gergely kadét világbajnok – bemutatója. Beszélgetések a bajnokokkal, interaktív szúrópárna, próbavívás: kipróbálható a vívás elektromos találatjelzővel a nagyobbak, és játékfegyverekkel a kisebbek számára.

9.30–10.00
Zenés babaséta a Szörmókműhellyel

Helyszín: Jégveremtől indul
Nincs is annál szebb érzés, mikor kisbabád rajtad alszik, ugye? Eközben mi adnunk neked két szabad kezet, egy kis gitárszót, és sétára invitálunk a friss levegőn, békésen pihenő babáddal. Próbáld ki ergonómiai babahordozóinkat a Dúdolda ZeneÓvodával közös Zenés babasétánkon a fesztivál mindkét napján!

10.00
Szamárfülprojekt: Brub
Egy zokni, aminek párja nincs
Brub vagyok. Félpár zokni. Mondhatnám, hogy páratlan. Barátaimmal - Trappal, Kexszel és Uppival - Ábel szobájában lakunk. Ha neked is van félpár zoknid, akkor bizonyára tudod, hogy nekünk, ellentétben páros társainkkal, nagyon kalandos életünk van. A minap például találkoztam egy náthás porszívóval, megtudtam, hogy hogyan érdemes játszani a bújócskát, hogy mikor és honnan támad a kupiszörny, hogy Luke Skywalker az első űrhajós, aki fénysebességgel képes tolatni, és legfőképpen azt, hogy milyen jó, ha a zokninak igaz barátai vannak. Ha te is kíváncsi vagy a történeteinkre, gyere el az előadásra!

10.00–18.00
3D karika
Helyszín: Pirogránit udvar
Szereted a pörgést? Feje tetejére állítanád a világot, de nem tudod, hogy kezdj neki? Ne aggódj, a Mecsextrém Park játékai segítenek ebben! Nem kell mást tenned, mint kipróbálni a 3D karikát! Az űrhajósok kiképzésénél használt eszköz egyben egy különleges játékszerré is vált. A csapágyazott karikákkal háromdimenziós mozgást lehet végezni, mely egyedülálló élményt, a súlytalansághoz hasonló, lebegő érzést nyújt.
A játék biztonsági okokból 140 cm-es magasságtól és maximum 90 kg-ig használható, animátor felügyelete mellett! A kisebbek a gokartokat és ballancebikeokat próbálhatják ki.

10.00–18.00
Állatvarázs
Helyszínek: az E78 mögötti téglasaroknál és az E78 melletti boltívben; a Sikorski-ház előtt és a toronylábnál a Zsolnay kisasszonyok tere észak-keleti sarkában
A Misina Természet- és Állatvédő Egyesület három helyszínen állatbemutatókkal, állatsimogatókkal várja a kisgyermekes családokat.
Az E78 mögötti téglasaroknál játékos állatok bemutatójával – kutyák és törpedisznók várják a látogatókat. A Sikorski-ház előtt a kék vázánál galambbemutatót láthatnak; Az E78 boltíve alatt egy parasztudvar állataival, baromfikkal és patásokkal lehet találkozni. A Zsolnay kisasszonyok tere keleti oldalán a toronyépület lábánál kisállat-simogató várja a nyuszik és tengerimalacok kedvelőit. A programok eső esetén elmaradnak.

10.00–18.00
Ballancebike
Helyszín: Pirogránit udvar
Új dimenzióba helyezzük a kerékpározásról szerzett tapasztalataid és ismereteid!
A ballancebike lényege, hogy teljes testünkkel tartsuk a háromkerekűt egyensúlyban, s így kormányozzuk. Így A klasszikus kerékpározáskor megszokott izomcsoportok mellett olyanokat is át lehet vele mozgatni, amelyeket a mindennapi sporttevékenységek során ritkábban használunk. Kiválóan fejleszti az egyensúlyérzéket, és nagyszerű mozgásélményt nyújt. Ezen kívül további érdekes járműveket próbálhatsz ki standunkon.

10.00–13.00 és 15.00–18.00
Bendegúz Játékzug
Helyszín: Apostolos terem
Ötvennél több egyéni fejlesztő- és társasjáték egy helyen! A Bendegúz-Gyermekzug JátsszMa! programjának kiteljesedése, hogy idehaza alig ismert játékok is kipróbálhatók a fesztivál mindkét napján. Négy tematikus helyszínen, tizenöt játékállomáson ülhetnek asztalhoz a jétákosok (fejlesztő-, egyéni fejlesztő játékok, családi, party és stratégiai játékok), a szabályok megismerésében játékmoderátorok segítenek. A program négy éves kortól egészen felnőtt korig kínálja a játéklehetőséget és szórakozást!

10.00–12.00 és 14.00–19.00
Elektronikus modelljármű játékpark
Helyszín: Inkubátorház
A Szamárfül Fesztiválon a játékpark játékai ingyenesen állnak a látogatók rendelkezésére.
A játékparkban egy időben maximum 25 fő tartózkodhat.
Hi-tech autópályák, rádióirányítású járművek és modellvasút terepasztalok között mindenki kipróbálhatja ügyességét és versenyképességét – korra és nemre való tekintet nélkül. Minden izgalmat és ritkaságot kedvelő játékos kedvű gyermeket és felnőttet sok szeretettel vár a TprojEct csapata!
A Játékpark fő célja újra visszavezetni a gyermekeket a játékokkal való játékhoz, kimozdítani őket a számítógépek, playstationok mellől, és előtérbe helyezni a csapatban és valós térben zajló játékot. A játékpark felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt érdekes, nem a testedzést és energiák levezetését célozza, hanem a játék örömét adja, a nagyvilág kicsinyített mását mutatja be.
Vasúti terepasztalok irányítása, valós vasúti szimulációk terepasztalon, versenyautó pályák nagy méretben, több szereplős lehetőséggel, akár teljes bajnokság szervezésével. Az elektromos modellek (daruk, traktorok, billentősök) kezelése mini építkezésen fiúknak és lányoknak is egyaránt érdekes, hiszen mintát és példát ad szakmák megismerésére.

10.00–18.00
Falmászás
Helyszín: Pirogránit udvar
A világ egyik legextrémebb sportjának tartott mászás olyan egyedülálló terület, amely koncentrációt, bátorságot, fizikai erőnlétet, ügyességet, speciális eszközök kezelését, valamint a mászás környezetének ismeretét is megköveteli. A műfalmászás a sziklamászás mászófalon végezhető változata. Mesterséges fogások és lépések segítségével lehet különböző hosszúságú és nehézségű utakat megmászni az épített műfalon.

10.00–12.00 és 14.00–18.00
Herkules Műhely
Helyszín: Herkules ház
A Herkules Műhely egy frissen alakult kreatív művészeti bázis a Zsolnay Kulturális Negyedben, amely a gyerek és szüleik részére is ideális programokat kínál.
A Herkules ház nagyszerű helyszín gyermekprogramokhoz, ahogy az már több fesztiválon is bebizonyosodott. A Herkules Műhely célja, hogy évközben a hét minden napján lehetőséget biztosítson a gyermekes családok hasznos időtöltésére a Zsolnay Negyedben. A műhelyben naponta más programok várják a látogatókat, a Szamárfül Fesztivál idején ezekből kaphatnak ízelítőt az érdeklődők. A Herkules Műhely nyitása szeptembertől várható.
augusztus 24. vasárnap
10.00–11.00 Ema műhely
11.00–12.00 Drishti Jógaműhely (gyerekjóga, baba-mama jóga)
14.00–15.00 Cellux
15.00–16.00 Laboda
16.00–17.00 Enkidu rajzműhely
Programleírások azok kezdési időpontjánál a programsorban olvashatók.

10.00–11.00
Herkules Műhely: Ema Nyomdaműhely
A Kis Nyomdászok foglalkozás hatalmas sikert hozott a III. Zsolnay Fesztivál alkalmával. Csiki Emese a Herkules Műhelyben ezúttal heti rendszerességgel foglalkoztatja a nyomdai kis munkásokat, akik több feladatnak is eleget tehetnek. Pecsét készíthető dekorgumiból, linóleumból vagy egyszerű radírból is. Találd ki és valósítsd meg a magad jelét, vagy illusztrálj egy történetet, amit sokszorosíthatsz, később pedig akár a pólódat is dekorálhatod. A foglalkozásokat Csiki Emese vezeti, aki a Pécsi Művészeti Karon végzett, és a pecsétek bűvöletében él.
A 6–12 éves korosztálynak.

10.00–13.00 és 14.00–18.00
Kazettafestés a pécsi Kertvárosi Templom analógiájára
Helyszín: Zsolnay Kisasszonyok tere
A múzeumpedagógiával egybekötött vizuális nevelési program – kisméretű fa kazetták festése – az iskoláskorú gyermekeket szólítja meg. Ennek elsődleges célja, hogy befogadhatóvá tegye a fiatalokat a vizuális kultúrára, valamint kreatív gondolkodásra, alkotótevékenységre késztesse őket. Emellett a fiatalok megismerkedhetnek népművészeti motívumokkal, melyeket a református templomok mennyezetén láthatunk viszont. Kisméretű fakazettákon a gyermekek maguk is kipróbálhatják ezek díszítési technikáját, az alkotásokat pedig magukkal is vihetik.

10.00
Muzsikás babus(for)gató
Helyszín: Pipagyag játszótér melletti füves terület
Zenés foglalkozás 0–3 éves korig: fesztiválprogram az igazán csöpp gyermekeknek és szüleiknek.

10.00–18.00
Kiskovács Eszter illusztrátor kiállítása
Helyszín: E78 – Kemence Galéria
Kiskovács Eszter tervezőgrafikát tanult a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Két ösztöndíjat is elnyert, az elsőt Zágrábban, a másodikat pedig a Portói Művészeti Akadémián töltötte, utóbbiban grafikát és festészetet tanult. Az óceánparti, sirályokkal és napfénnyel teli portugál időszak azóta is meghatározó jelentőségű számára. A portugál és dél-amerikai kultúra művészetének egyik fontos inspirációs forrása, így a tengeri világ színei, a türkiz, a kék-zöld átmenetek, a korallvörös, a bíbor és a ciklámen munkáin vissza-visszatérnek. Illusztrációi jelentek meg az Európa Kiadó és a Népszabadság Magazin kiadványaiban is. Legutóbb Szabó T. Anna íróval dolgozott: a gazdagon illusztrált könyv Szalóki Ági új gyereklemezével együtt jelent meg.

10.00–12.00 és 14.00–16.00
Kerámia Festöde
Helyszín: Ginkgo tér
A Festöde a Boltok utcájának egy olyan kreatív műhelye, ahol a látogató saját maga készítheti el ajándéktárgyát, kipróbálhatja a fazekasságot, a kerámiakészítést. A megfestett dísztárgyakat kiégetik, és azok három napon belül átvehetők. A fesztivál idején a műhely leköltözik a Ginkgo térre, ahol a dísztárgykészítés ingyenesen kipróbálható!

10.00–17.00
Kincses Piac
Helyszín: Látogatóközpont melletti sétány
Nincs szükség sem iránytűre, sem ásóra, hogy kincset találj! Lomtalanítsd a polcodat, pakolj ki az ágyneműtartóból, söpörd ki a szekrény alját és hozd el a Kincses Piacra feleslegessé vált könyveidet, játékaidat, videojátékaidat, kütyüidet, de akár ruháidat vagy bármilyen más holmidat!
Ami neked kacat, az másnak érték lehet! Ami másoknak érték, az neked zsebpénz!
Most ráakadhatsz barátod, barátnőd irigyelt holmijára a többiek lomnak vélt dolgai között, s te is valódi kincsekre lelhetsz!

10.00–14.00
Mozaikkészítés
Helyszín: American Corner udvara
Gyermekek és felnőttek a mozaikkészítés technikáját sajátíthatják el. Csempék, gyöngyök, kagylók felhasználásával virágcserepeket, alátéteket díszíthet bárki. Az elkészített alkotásokat a részvevők hazavihetik. A foglalkozás kellékeivel lehet saját, hozott tárgyakat is díszíteni – akár tükör, tányér, vagy bármi más a díszítendő tárgy. Az inspirációt Martha Stewart Amerika kreatív nagyasszonya gyönyörű illusztrációi szolgáltatják, praktikus tanácsai pedig a megvalósításban segítenek.

10.00–13.00 és 14.00–17.00
Navigációs Játék
Helyszín: Ginkgo tér
Játék, sport, mozgás, kvíz, kincskeresés! Mindez együtt egy háromrészes navigációs játék keretében a Zsolnay Kulturális Negyed biztonságos, körbehatárolt területén belül. A résztvevők feladata, hogy térkép segítségével ellenőrzőpontokat kutassanak fel a kijelölt területen. A begyűjtött pontok visszaigazolására, a teljesítmény mérésére a játékosoknál lévő elektronikus mérőeszköz szolgál, mellyel a hibajavítás, értékelés a célbaérkezést követően azonnal lehetséges. A navigációs játék lebonyolítója, animátora Kelemen János huszonötszörös magyar bajnok tájékozódási futó.

10.00–18.00
Ökoszöszmötölés a Duna-Dráva Nemzeti Parkkal
Helyszín: a Jégverem mellett
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság 1996-os alapítása óta a természetvédelmi, élővilág megőrzési feladatokon túl jelentős hangsúlyt fektet tevékenységének bemutatására, illetve a természetvédelmi oktatásra. A program során az érdeklődők megismerkedhetnek a vizek és vízpartok élővilágával, vízben élő apró élőlényekkel (interaktív játék a nádon élő élőlényekről), betekintést nyerhetnek az erdei állatok és növények életébe (lábnyom- és fakéreg felismerés), és ismereteket szerezhetnek a madarak mindennapjairól (tollazat- és fészekbemutatás). A Szöszmötölés alkalmával szakavatott kézműves irányításával tanulhatók meg az ökopénztárca- és a papírfigurák készítésének rejtelmei.

10.00–18.00
Padlás – a Várostörténeti Múzeum foglalkozásai
Helyszínek: a Streetball pálya fölötti kilátó, Boltok utcája
A Várostörténeti Múzeum foglalkozásai a múltba repítik a vállalkozó kedvű gyerekeket. A Streetball pálya fölötti kilátón egy 1865-ben készült óriás térképrészleten faelemekből építhetik fel a Derflit (a Várostörténeti Múzeumnak otthont adó épületegyüttest), a Zsolnay Család- és Gyártörténeti kiállítás melletti vörös épület előtt régi bútorok között, korabeli ruhákban fotózkodhat, aki fényképezőgépet hoz magával, az E78 mögötti boltívnél pedig egy óriás térképen nézhetnek utána az ifjú helytörténészek, hogy megvolt-e már az utcájuk a 19. század végén, és milyen lehetett akkoriban a környék, ahol ma élnek. Aki a Mecsekkel ismerkedne, társasjátékok segítségével azt is megteheti.

10.00–12.00 és 15.00–17.00
Pécsi Kesztyű Brandépítés – foglalkozások
Helyszín: Pécsi Galéria m21
Az elmúlt években a Pécsi Kesztyű Brandépítés a kézművesség, az építészet, a fotográfia és a média összefogásával pályázat keretein belül négy kreatív ipari területen fejleszthették tudásukat a pécsi középiskolások. Most a gyerekek is megismerkedhetnek az építészet, a fotográfia, a média, valamint a kesztyűkészítés izgalmas világával. A gyerekek mindkét nap makettet hajtogathatnak, elkészíthetik saját kesztyűterveiket; kiegészítő délután programként első nap felpróbálhatják a legdivatosabb pécsi kesztyűket, melyeket egy portréfotózás keretében meg is örökíthetnek; második nap megismerkedhetnek napjaink és régi korok videós technológiájával egy eredeti szamárfüles videózás során.

10.00–12.00 és 14.00–16.00
Pingpong
Helyszín: E78 – Panorámaterem
A Tüke Sport SE irányításával kipróbálhatod magad a népszerű asztalitenisz játékban, amit párban és többen is játszhattok. Akár tenyerest ütsz, akár fonákot, jól érzed majd magad családoddal vagy barátaiddal!

10.00–12.00 és 14.00–18.00
Társasjátékok a Színes Gyöngyök Egyesülettel
Helyszín: A Herkules terasz alatti boltívnél
Cigánykerék – társasjáték a roma kultúráról; absztrakt festés dióval; Hungarocell – FoltVarázs, Szabadulj meg egy előítéletedtől.
Az egyesület küldetése a roma és hátrányos helyzetű nők és családjaik megerősítése; társadalmi elfogadásuknak, helyzetüknek és életkörülményeiknek javítása; a munka világába történő visszalépés támogatása és a romák esélyegyenlőségének megteremtése által, a roma kultúra és hagyományok megőrzése mellett. Játékaikkal kicsikhez és nagyokhoz egyaránt szólnak.

10.00–18.00
Zsolnay Kézműves Piac
Helyszín: Boltok utcája
Tervezők és a készítők rendszeres kézműves piaca, ahol hagyományos kézműves, iparművészeti és design alkotásokat vásárolhatnak a látogatók

10.30
Dúdolda – ZeneBona a legkisebbeknek
Helyszín: E78 – Zeneterem
Dalos-zenés játék pár hónapos csöppségek és nagyobbacska testvéreik számára. Gyermekdalok, népdalok, ritmushangszerek, ölbeli játékok, mozgásos mondókák, sokféle dallam váltakozó ritmusban, hangerővel és hangmagasságban. A gyermekek kipróbálhatják a hangszereket és aktív részesei lehetnek a közös produkciónak. Foglalkozásvezető: Bende Kornélia
A 0–5 éves korosztálynak.

11.00–12.00
Herkules Műhely: Drishti Jógaműhely (gyerekjóga, baba-mama jóga)
A Drishti Jógaműhely a belváros szívében várja a jóga szerelmeseit, a jógázni vágyó kisebbeket pedig a Herkules Műhely várja – a Drishti Műhely felkészült oktatóival. A bemutató órán a gyerekjógáról és a baba-mama jógáról is kaphatnak ízelítőt az érdeklődők.
A 0–14 éves korosztálynak.

12.00–14.00
Zoknibábkészítés
Helyszín: Bóbita Bábszínház – Kézművesterem
Kézműves foglalkozás gyerekeknek a Szamárfül Projekt tagjaival. A zoknibáb az egyik legegyszerűbb, és egyben legnépszerűbb bábtípus. A gyermekek számára már egész fiatal korban is élvezetes játékot nyújt, hiszen könnyen plasztikussá tehető a zoknibáb mozgása, megjeleníthető a beszéd, így sok sikerélményt ad. Ezen a foglalkozásunkon a régi zokniknak adunk új életet azáltal, hogy eredeti tervek alapján újjávarázsoljuk őket. Foglalkozásunk gondolati alapját az Életre kelt zoknik című könyv szolgáltatja, de természetesen saját ötleteink és tapasztalatunk is kéznél lesz.

13.00–15.00
Készíts Öko-Gőzhajót!
Helyszín: Streetball pálya
Mécseshajtású gőzhajómodell készítés újrahasznosított anyagokból
Ha már nem szórakoztat a kakaóbiztos számítógép, és már minden játékot kívülről fújsz a pléjsztésönön, akkor itt az ideje, hogy valami új után nézz!  Mi adjuk az ötletet, és segítünk is megvalósítani egy igazi családi foglalkozáson, ahová elhozhatod apát, anyát, a tesód, a barátaidat, de akár az egész osztályt is.  És még mire van szükség?  Lelkesedésre, némi kézügyességre és fantáziára!  Ha tényleg igazi élményt akarsz, hozz magaddal egy pár 1, 1,5 vagy 2 literes tejes vagy gyümölcsleves tetra-pack dobozt és egy minimum 0,33 literes üdítős alumíniumdobozt. Ha nem hozol, az sem baj, lesz nálunk alapanyag – sajnos, van bőven! A foglalkozást Bernáth Dénes vezeti.

14.00–19.00
Elektronikus modelljármű játékpark
Helyszín: Inkubátorház
A Szamárfül Fesztiválon a játékpark játékai ingyenesen állnak a látogatók rendelkezésére.
A játékparkban egy időben maximum 25 fő tartózkodhat.
Hi-tech autópályák, rádióirányítású járművek és modellvasút terepasztalok között mindenki kipróbálhatja ügyességét és versenyképességét – korra és nemre való tekintet nélkül. Minden izgalmat és ritkaságot kedvelő játékos kedvű gyermeket és felnőttet sok szeretettel vár a TprojEct csapata!
A Játékpark fő célja újra visszavezetni a gyermekeket a játékokkal való játékhoz, kimozdítani őket a számítógépek, playstationok mellől, és előtérbe helyezni a csapatban és valós térben zajló játékot. A játékpark felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt érdekes, nem a testedzést és energiák levezetését célozza, hanem a játék örömét adja, a nagyvilág kicsinyített mását mutatja be.
Vasúti terepasztalok irányítása, valós vasúti szimulációk terepasztalon, versenyautó pályák nagy méretben, több szereplős lehetőséggel, akár teljes bajnokság szervezésével. Az elektromos modellek (daruk, traktorok, billentősök) kezelése mini építkezésen fiúknak és lányoknak is egyaránt érdekes, hiszen mintát és példát ad szakmák megismerésére

14.00–17.00
Engarde!
Pécsi vívás a Szamárfül Fesztiválon
Helyszín: re:public galéria terasza
A PTE-PEAC Vívószakosztály kiváló vívóinak – Berta Dániel junior világbajnok és Tóth Gergely kadét világbajnok – bemutatója. Beszélgetések a bajnokokkal, interaktív szúrópárna, próbavívás: kipróbálható a vívás elektromos találatjelzővel a nagyobbak, és játékfegyverekkel a kisebbek számára.

14.00–15.00
Herkules Műhely: Cellux
A budapesti székhelyű Cellux Csoport művészeti programjain a gyerekek a felnőttekkel együtt gondolkodnak a minket körülvevő világ fontos kérdéseiről. A Cellux csoport „leányvállalata” ezúttal a Zsolnay Negyed Herkules Házában ad hétről hétre élményszerű, kreatív órákat. A gyerekek megismerhetik az alkotás rejtelmeit tervezéstől a kivitelezésig; a szerszámok helyes használatát és a munka örömét. Középpontban a környezettudatosság, így olyan példák alapján alkothatnak az érdeklődők, melyekkel hasznosítható a körülöttünk keletkező hulladék, így is csökkentve annak mennyiségét. Magas színvonalon, értékes használati tárgyakat hozhat létre bárki, aki hozzánk betér!
A 4–14 éves korosztálynak.

14.00–18.00
Kazettafestés a pécsi Kertvárosi Templom analógiájára
Helyszín: Zsolnay Kisasszonyok tere
A múzeumpedagógiával egybekötött vizuális nevelési program – kisméretű fa kazetták festése – az iskoláskorú gyermekeket szólítja meg. Ennek elsődleges célja, hogy befogadhatóvá tegye a fiatalokat a vizuális kultúrára, valamint kreatív gondolkodásra, alkotótevékenységre késztesse őket. Emellett a fiatalok megismerkedhetnek népművészeti motívumokkal, melyeket a református templomok mennyezetén láthatunk viszont. Kisméretű fakazettákon a gyermekek maguk is kipróbálhatják ezek díszítési technikáját, az alkotásokat pedig magukkal is vihetik.

14.00–16.00
Kerámia Festöde
Helyszín: Ginkgo tér
A Festöde a Boltok utcájának egy olyan kreatív műhelye, ahol a látogató saját maga készítheti el ajándéktárgyát, kipróbálhatja a fazekasságot, a kerámiakészítést. A megfestett dísztárgyakat kiégetik, és azok három napon belül átvehetők. A fesztivál idején a műhely leköltözik a Ginkgo térre, ahol a dísztárgykészítés ingyenesen kipróbálható!

14.00–17.00
Képregényrajzoló műhely
Helyszín: Pécsi Galéria m21 átrium
A Galéria átriumában az érdeklődők megismerkedhetnek a képregénykészítés módszereivel, szabályaival és néhány speciális eszközzel. A helyszínen biztosított eszközökkel maguk kelthetik életre történeteiket és fantáziájuk teremtményeit! Ebben Balog Kristóf grafikus lesz az érdeklődők segítségére.

14.00–17.00
Navigációs Játék
Helyszín: Ginkgo tér
Játék, sport, mozgás, kvíz, kincskeresés! Mindez együtt egy háromrészes navigációs játék keretében a Zsolnay Kulturális Negyed biztonságos, körbehatárolt területén belül. A résztvevők feladata, hogy térkép segítségével ellenőrzőpontokat kutassanak fel a kijelölt területen. A begyűjtött pontok visszaigazolására, a teljesítmény mérésére a játékosoknál lévő elektronikus mérőeszköz szolgál, mellyel a hibajavítás, értékelés a célbaérkezést követően azonnal lehetséges. A navigációs játék lebonyolítója, animátora Kelemen János huszonötszörös magyar bajnok tájékozódási futó.

14.00–16.00
Pingpong
Helyszín: E78 – Panorámaterem
A Tüke Sport SE irányításával kipróbálhatod magad a népszerű asztalitenisz játékban, amit párban és többen is játszhattok. Akár tenyerest ütsz, akár fonákot, jól érzed majd magad családoddal vagy barátaiddal!

14.00–18.00
Társasjátékok a Színes Gyöngyök Egyesülettel
Helyszín: A herkules terasz alatti boltívnél
Cigánykerék – társasjáték a roma kultúráról; absztrakt festés dióval; Hungarocell – FoltVarázs, Szabadulj meg egy előítéletedtől.
Az egyesület küldetése a roma és hátrányos helyzetű nők és családjaik megerősítése; társadalmi elfogadásuknak, helyzetüknek és életkörülményeiknek javítása; a munka világába történő visszalépés támogatása és a romák esélyegyenlőségének megteremtése által, a roma kultúra és hagyományok megőrzése mellett. Játékaikkal kicsikhez és nagyokhoz egyaránt szólnak.

15.00–18.00
Bendegúz Játékzug
Helyszín: Apostolos terem
Ötvennél több egyéni fejlesztő- és társasjáték egy helyen! A Bendegúz-Gyermekzug JátsszMa! programjának kiteljesedése, hogy idehaza alig ismert játékok is kipróbálhatók a fesztivál mindkét napján. Négy tematikus helyszínen, tizenöt játékállomáson ülhetnek asztalhoz a jétákosok (fejlesztő-, egyéni fejlesztő játékok, családi, party és stratégiai játékok), a szabályok megismerésében játékmoderátorok segítenek. A program négy éves kortól egészen felnőtt korig kínálja a játéklehetőséget és szórakozást!

15.00–16.00
Herkules Műhely: Laboda Műhely
A Laboda Műhely célkitűzése a gyerekek és fiatalok kreativitásának, fantáziavilágának fejlesztése. A foglalkozások tematikusan egymásra épülnek, de bárki becsatlakozhat pusztán egy-egy alkalomra is. A speciális kézműves szakkörön az alkotás folyamatán van a hangsúly, a választott anyagtól függetlenül.
Az 5–16 éves korosztálynak.

15.00–17.00
Pécsi Kesztyű Brandépítés – foglalkozások
Helyszín: Pécsi Galéria m21
Az elmúlt években a Pécsi Kesztyű Brandépítés a kézművesség, az építészet, a fotográfia és a média összefogásával pályázat keretein belül négy kreatív ipari területen fejleszthették tudásukat a pécsi középiskolások. Most a gyerekek is megismerkedhetnek az építészet, a fotográfia, a média, valamint a kesztyűkészítés izgalmas világával. A gyerekek mindkét nap makettet hajtogathatnak, elkészíthetik saját kesztyűterveiket; kiegészítő délután programként első nap felpróbálhatják a legdivatosabb pécsi kesztyűket, melyeket egy portréfotózás keretében meg is örökíthetnek; második nap megismerkedhetnek napjaink és régi korok videós technológiájával egy eredeti szamárfüles videózás során.

15.00–18.00
Óceán-műhely
Helyszín: Kemence Galéria
Kiskovács Eszter illusztrátor több gyermekkönyv, kiadvány illusztrátoraként ismert. A foglalkozásokat ő vezeti, lesz fantázia, hang, kreativitás, és… festés! A foglalkozás mindkét nap tárlatvezetéssel indul 15.00-kor, hiszen Eszter kiállítása látható a fesztivál alatt a Kemence Galériában.

16.00
Fabók Mancsi Bábszínháza: A halhatatlanság országa
Helyszín: Bóbita szabadtéri színpad
Népmese bábokkal. A Bábszínházak X. Találkozójának díjazott előadása.
Gazdag népmesekincsünk mindegyike szimbolikusan az emberi élet valós céljait, küzdelmes feladatait és az odáig vezető út nehézségeit tárja elénk. Mesénk főhősét az emberiség örök misztériuma hajtja: létezik-e az Örökélet-Halhatatlanság Országa?
Királyfink hosszú útja során csodatevők segítségével végül célba ér. Sokáig mégsem tudja élvezni az időtlenséget, erős honvágya miatt visszatér meglátogatni apját, anyját. Ám míg ő Halhatatlanság országában néhány napot tölt el, addig a földön több ezer esztendő szalad el. Ezért szüleit sem találhatja meg, s az elárvult királyfira ekkor rátalál még az öreg Halál is. Végül Halhatatlanság országának királynője és a Halál küzd meg egymással a királyfiért…

16.00
Színezz zenét!
Helyszín: Pécsi Galéria m21 Galéria
Interaktív játék képekkel és hangokkal. Hogyan találkozhat a kép a hanggal? Hallgasd és figyeld, ahogy megszólal egy kép! Énekelj velünk, és lásd, hogy máris megjelennek a színek a falakon, rajtunk, mindenhol!
Tettamanti Zsófia és a Mezítlábas Zenészek interaktív audiovizuális játéka a Szépművészeti Múzeummal együttműködésben jött létre az Erker, a Cézanne majd a Caravaggio kiállítás alapján. A Szamárfül Fesztiválon ezúttal a Zsolnay Negyed kincseit fedezzük majd fel a fantázia, kreativitás, zene és dráma eszközeivel.
A 4–10 éves korosztálynak.

16.00–17.00
Herkules Műhely: Enkidu rajzműhely
A képzőművészet és az alkotás folyamatának különböző technikái elsajátításában segít Ludván Zsolt rajztanár, de nem csak a technikák mestereivé válhatnak a gyerekek, hanem az alkotás közben önmagukat is jobban megismerhetik és kifejezhetik. A műhelyben az alkotás mellett a résztvevők megtanulhatják energiáikat összehangolni, harmonizálni.
A 7–13 éves korosztálynak.

17.00
A Szélkiáltó együttes koncertje
Helyszín: Ginkgo tér
Ha már Szamárfül Fesztivál, akkor mi is vidám szamárfület mutatunk a fesztivál legfontosabb látogatóinak, a gyerekeknek, de nem feledkezünk meg a szülőkről és a nagyszülőkről sem, akiket verssel, dallal, tánccal, no meg síppal, dobbal és nádihegedűvel – legalább egy órácskára – megpróbálunk visszaváltoztatni önfeledt kisgyerekké.

17.00
Páros Jóga
Helyszín: Bóbita szabadtéri színpad melletti füves terület
A páros jóga különböző gyakorlatokkal segíti a bizalom kialakulását, elmélyítését. Rendszeres gyakorlása javítja a kommunikációs készséget, segít a partner (legyen az akár egy idegen) feltétel nélküli elfogadásában. Haladó jógagyakorlóknak is érdemes kipróbálni, mert a módszer segít az ászanák még pontosabb kivitelezésében. A közös munka teljesen újszerű, felemelő élmény lehet kezdő és haladó jógiknak egyaránt.
Ha a pároddal jössz, sokat kapsz: egy vidám közös élményt, a bizalom megélésének új szintjét, valamint a teljes összhang és összetartozás megélését.
Ha pár nélkül érkezel, segít az új kapcsolatok kialakításában, növeli a magabiztosságot, valamint fejleszti a metakommunikációt.

17.00
Gyermekjátszó
Helyszín: E78 – Koncertterem
Dénes Anett, Zoltán Csaba és barátaik nem csak kiváló zenészek, akik élő magyar népzenét adnak elő, hanem gyerekfoglalkozásaikon dalokat és néptáncot tanítanak, és kézműves foglalkozást is tartanak. A komplex játszóházban az unatkozás kizárt!
Zene: Zoltán Csaba és barátai; vezeti: Dénes Anett

18.30
Esti mesék Bogárdi Alizzal
Helyszín: E78 oktatóterem
Aliz először diafilmeket vetít, mesél. A zeneszó sem maradhat el, mely remek levezető program a nyárbúcsúztató hétvége során kimerült kis fesztiválozóknak.


A Planetárium programja a III. Szamárfül Fesztiválon
Jegyárak: 1100 Ft, diák, nyugdíjas, pedagógus 700 Ft

augusztus 23.
11.00 Mesék a csillagokról (előadás elsősorban az 5–8 éves korosztálynak, 30 perc)
12.00 Űrhajónk a Föld (előadás elsősorban a 8–15 éves korosztálynak, 40 perc)
16.00 Kalandozás a csillagos égbolton (előadás bármely korosztálynak 6 éves kortól, 50 perc)
17.00 Állatok az égbolton (előadás elsősorban 8–15 éves korosztálynak, 45 perc)

augusztus 24.
11.00 Mesék a csillagokról (előadás elsősorban az 5–8 éves korosztálynak, 30 perc)
12.00 Helyünk a világegyetemben (előadás bármely korosztálynak 6 éves kortól, 50 perc)
15.00 Mesék a csillagokról (előadás elsősorban 5–8 éves korosztálynak, 30 perc)
16.00 Állatok az égbolton (előadás elsősorban 8–15 éves korosztálynak, 45 perc)0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

A Te véleményed: